Green Club Card

Exclusieve spirits & cocktail-pairing menu

De Antwerpse cocktailbar Bar Burbure gaat opnieuw een stap verder. Drinks op basis van exclusieve spirits worden op een aparte cocktail-pairing menu, de Green Club Card, voorgesteld.

Met een achtergrond als topsommelier, distilleerder van gin en vermouth én ervaring als uitbater van een Michelin restaurant lag het ontwikkelen van een cocktail-pairing menu door Jurgen Lijcops eigenlijk voor de hand.

“Fine dining zit blijkbaar nu één maal in mijn genen. Vandaar dat ik in Bar Barbure naast een klassieke barkaart voortaan ook een cocktail-pairing menu voorstel,” aldus Lijcops. “Let wel, die Green Club Card is niet zomaar een lijst met cocktails waarbij we een bijpassend fijn hapje serveren.

We hebben 16 cocktails gecreëerd op basis van ongewone en exclusieve spirits die daarom op de kaart ook uitvoerig informatief worden toegelicht.” Gasten krijgen de Green Club Card ook enkel wanneer ze ernaar vragen. “We gaan die speciale cocktails niet pushen maar houden die in feite achter de hand voor gasten die écht iets speciaals en unieks willen beleven.